Главная ›  Украина ›  Хмельницкая область ›  Шепетовка › 9 років в'язниці за 30 вбитих: корегувальнику терористів винесли вирок за обстріл Маріуполя у січні 2015—го У січні 2015 року пособник терористів сприяв здійсненню артилерійського обстрілу мікрорайону "Східний" Орджонікідзевського району.

9 років в'язниці за 30 вбитих: корегувальнику терористів винесли вирок за обстріл Маріуполя у січні 2015—го У січні 2015 року пособник терористів сприяв здійсненню артилерійського обстрілу мікрорайону "Східний" Орджонікідзевського району.

9 років в'язниці за 30 вбитих: корегувальнику терористів винесли вирок за обстріл Маріуполя у січні 2015-го У січні 2015 року пособник терористів сприяв здійсненню артилерійського обстрілу мікрорайону "Східний" Орджонікідзевського району. Приморський районний суд Маріуполя призначив покарання у вигляді 9 років за ґратами корегувальнику вогню терористів, внаслідок діяльності якого у січні 2015 року загинули 30 жителів міста та 117 дістали поранення. За даними слідства, місцевий житель передавав бойовикам "ДНР" дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України, що брали участь в антитерористичній операції, для подальшого використання терористами під час артилерійських обстрілів позицій українських військових. "Зокрема, 23 та 24 січня 2015 року зловмисник, перебуваючи в Орджонікідзевському районі Маріуполя, отримав по телефону від терористів завдання щодо повідомлення координат місць дислокації військової техніки ЗСУ в районі місцевого аеропорту. На виконання вказаного завдання чоловік того ж дня передав телефоном одному з бойовиків зазначені дані та наступного дня сповістив терористів про результати здійсненого останнім артилерійського обстрілу мікрорайону "Східний" Орджонікідзевського району м. Маріуполя", - йдеться в повідомленні. У прокуратурі нагадали, що в результаті злочинної "співпраці" корегувальника з бойовиками загинули 30 місцевих жителів та ще 117 дістали поранення. Також значних руйнувань зазнала інфраструктура мікрорайону. 44-річного місцевого жителя визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.