Главная ›  Украина ›  Хмельницкая область ›  Шепетовка › ФСБ РФ завербувала українського екс—правоохоронця для викрадення розвідника або СБівця Російські спецслужби застосовували до чоловіка тортури.

ФСБ РФ завербувала українського екс—правоохоронця для викрадення розвідника або СБівця Російські спецслужби застосовували до чоловіка тортури.

ФСБ РФ завербувала українського екс-правоохоронця для викрадення розвідника або СБівця Російські спецслужби застосовували до чоловіка тортури. Спецслужби РФ завербували українця для збирання інформації про ЗСУ та викрадення і вивезення до Росії СБівця чи розвідника. Про це повідомили у прес-центрі СБУ. "Співробітники ФСБ РФ завербували колишнього українського міліціонера, мешканця Луганщини. Вербування здійснювалось під час його виїзду на територію Ростовської області РФ співробітником ФСБ РФ Сергієм Морозом у результаті штучно створеної російською спецслужбою компрометувальної ситуації. Контррозвідкою СБУ також встановлено, що фігурант справи у різний час перебував на агентурному зв’язку у співробітників ФСБ РФ Сотнікова Юрія та Корнільєва Івана. Йому російськими кураторами, зокрема, було відпрацьовано завдання та надані детальні інструкції для викрадення та переправлення на територію РФ співробітника СБУ або української військової розвідки", - йдеться у повідомленні. За даними СБУ, також найманець мав збирати і передавати російській спецслужбі актуальну інформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні, місця дислокації, маршрути пересування, стан боєготовності підрозділів ЗС України у районі проведення ООС, за що йому обіцяли гроші. Ще одним завданням - було підшукування та вивчення настроїв проросійськи налаштованих військових і правоохоронців. Як зазначається, щоб примусити українця виконувати завдання, ФСБівці застосовували до нього фізичний і психологічний тиск, погрози на адресу членів родини, також погрожували незаконним позбавленням волі. До того ж через тортури чоловік був змушений визнати себе на камеру "українським шпигуном". https://youtu.be/BQ9oYP5NWV8